Ny cd koster 100 kroner og overskuddet fra salget går til korets virke
Af Søren Plovgaard

assens: På torsdag holder Syngedrengene ved Vor Frue Kirke i Assens reception i korets nye øvelokale på 1. sal i Kirkens Hus, Adelgade 18.

Anledningen er, at Syngedrengene udgiver en cd med titlen ”Opløft din røst til lovsangskor”.

Cd’en indeholder 18 titler og er indspillet henover sommeren og i september i år.

Projektet er blevet til på foranledning af Mogens Lykke Olsen, der ved Syngedrengenes 150-års jubilæum i marts 2006 opfordrede koret til at indsynge en cd.

Mogens Lykke Olsen, der selv var selv syngedreng fra 1961 til 1966, har personligt lagt 25.000 kroner til udgivelsen af den nye cd.

- Jeg kan selv huske, da en person forærede os dragter, så vi kunne se ens ud, når vi sang ved begravelser og bryllupper. Det betød virkelig meget for os dengang, fortæller Mogens Lykke Olsen.

De forskellige værker på cd’en afspejler korets virke i forskellige sammenhænge.

- En del af musikken er eksempler på de korsatser, som kan høres i Vor Frue Kirke om søndagen henover året. Andre værker repræsenterer musikken fra de aftensangsgudstjenester, de såkaldte evensongs, som efterhånden er blevet en del af korets varemærke, fortæller korets leder Finn Pedersen.

Endelig er der musik fra korets koncertrepertoire.

Til den sidste del hører tre satser med ledsagelse af obo, harpe og cello, skrevet på bestilling specielt til syngedrengene, af komponisten John Høybye.

Foruden Mogens Lykke Olsen har NordeaFonden og Assens Menighedsråd bidraget økonomisk til udgivelsen.

Cd’en kan købes på kirkekontoret i Adelgade i Assens.

Den koster 100 kroner, og overskuddet fra salget går direkte til Syngedrengene.