Dyrlægeringen klar med to nye kurser
Tommerup St.: DyrlægeRingen, som i eftersommeren åbnede en agilitybane ved siden af klinikken på Torvegade 10 i Tommerup St., har indledt et samarbejde med agilityekspert Vicky Kramer, der også er næstformand for Dansk Kennel Klubs Agilityforening på Fyn. Sammen med veterinærsygeplejerske Bettina Lund Nielsen underviser hun i agility på DyrlægeRingens nye professionelle bane i Tommerup.

12 på hvert hold

Det første hold i september blev hurtigt booket ud. Derfor er de to undervisere klar med to nye hold lørdag den 8. oktober fra kl. 14-15.30 og 15.30-17.

Deltagertallet er begrænset til 12

Det er vigtigt, at hunden får en positiv oplevelse første gang og samtidig får mulighed for at prøve så mange forhindringer som muligt. Flere deltagere giver mere uro og mere kø. Desuden vil vi gerne sikre, at ejerne får den individuelle rådgivning, som de har brug for,fortæller Bettina Lund Nielsen.

Andreas nye hobby

Andreas Rønstrup var en af de første, der købte årskort til banen i august. Nu kommer den 10-årige dreng flere gange om ugen med sin hund Bertha og sine kammerater:

Før tog vi i skoven og legede på nedlagte træstammer, eller hvad vi nu kunne finde af forhindringer. Det her er sjovere, og så det rart, at alle forhindringerne altid står fremme.

- Andreas deltog i det første hold, der blev undervist i agility, og det var tydeligt, at Bertha var hans hund og den, der var kommet for at lære nye tricks, fortæller dyrlæge Mogens Brix Koldkjær.

Også 6-årige Cecilie Hansen havde fået plads på holdet sammen med 3-årige Nosey, der er en West Highland White Terrier.

Til daglig gider Cecilie ikke gå tur med Nosey. Det er for kedeligt.

- Det er tydeligt, at det her lige er noget for Cecilie. Og Nosey!” smiler mor Louise Hansen og fortsætter:

- Altså, det eneste, Nosey kan, er at reagere på ”Sit!”, give pote og lege død. Og så ser hun sjældent andre hunde. Det bliver lidt trivielt i længden. Derfor havde jeg længe overvejet, at vi skulle finde på en eller anden aktivitet. Jeg tror, at agility er som skabt til hendes race.”

Plads på holdet kan bestilles på telefon 64 72 10 95 eller ved henvendelse i klinikkerne i Faaborg, Tommerup, Aarup og Glamsbjerg. Det koster 25 kr. at deltage. Vælger man efterfølgende at købe årskort til 200 kr., får man pengene retur. Al overskud går til Dyrenes Beskyttelse. Årskortet giver fri adgang til banen døgnet rundt året rundt.

DyrlægeRingen har fået ny hjemmeside. På dyrlægeringen.dk kan du læse mere om agility, tidspunkter for al slags hundetræning og meget andet.