Verninge: Sidste år kom 4000 mennesker på besøg, da gården Verningelund slap forårskåde økologiske køer på græs til den årlige økodag.

Det har fået ejerne af gården Arne og Hanne Jørgensen til at udvide arrangementet, der i år afholdes søndag den 22. april, så der nu er endnu mere at opleve.

Blandt andet kommer Verninge-spejderne med forskellige aktiviteter for børn, blandt andet ”følekasser”, støvlekast og økologiske popcorn over bål.

Hjemmeværnet vil desuden være på plads til at dirigere de mange biler sikkert på plads, ligesom der er 10 traktorer til at transportere børnene omkring.

I alt 45 frivillige er klar til at give gæsterne gode oplevelser, som desuden tæller med ponyridning, halmborg og mulighed for at kæle med dyrene.

Der vil også være en række boder, som nok mest er for de voksne, blandt andet den lokale glaskunstner Dorthe Munk, Verninge Husflid og Sara Jørgensen med smykker.

Når trætheden melder sig og et hvil bliver nødvendigt, kan man slappe af i caféen med økologiske boller, kaffe, kage og andre godter.

Økodagen begynder klokken 11 og slutter klokken 14.

Klokken 12 slippes de økologiske køer løs.