Canadiske Nicolas Granger har været kok i Nordamerika og Asien, men hørte for et år siden om en madlejr på Helnæs. Derfor hoppede han straks på et fly for at opleve madlejren på egen hånd og forhåbentlig tage nogle erfaringer med tilbage til Canada.
Copy link address
Patrick Alan Dejbjerg , paade@jfmedier.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Imens Nicolas er på madlejren hjælper han de mange unge skoleelever med madlavningen. Foto: Patrick Dejbjerg -
Den klasse Nicolas Granger hjælper hos er delt op i 4 madhold, hvor hver gruppe selv bestemmer, hvad de vil lave indenfor et bestemt tema. Andrea Schrøders hold valgte pasta, som Nicolas viste dem, hvordan de skulle lave fra bunden. Foto: Patrick Dejbjerg. -
Under madlavningen kan der komme mange spørgsmål. Eksempelvis var William Kristensen nysgerrig efter at vide, hvad de forskellige dele af kyllingen var. Foto: Patrick Dejbjerg. -
Direktør Sanne Vinther har ikke altid tid til at være involveret i køkkenerne, men nogle gange er der tid til at smage på, hvad de unge har stået og lavet. Foto: Patrick Dejbjerg. -
Nicolas Granger rejste fra Montreal i Canada til Helnæs for at se, hvordan nogle danske unge lærer om madlavning på Madlejren på Helnæs. Foto: Patrick Dejbjerg. -
Selvom de unge kun har haft engelsk nogle få år, er der generelt ikke problemer med kommunikationen mellem eleverne og Nicolas Granger. - Nogle er lidt nervøse for at tale engelsk, men mindst halvdelen er meget rolige i sproget, siger Nicolas Granger. Foto: Patrick Dejbjerg. -
Efter eleverne har fundet noget vejledning er det for det meste op til dem selv at koordinere imellem sig og sørge for at alt fungerer. Foto: Patrick Dejbjerg. -
I løbet af en gennemsnitlig uge bruger Madlejren 50 kg mel. De går blandt andet til tarteletter som eleverne valgte at lave denne dag. Foto: Patrick Dejbjerg. -
Hver dag får madholdene små sideopgaver, de skal udføre. Denne dag skulle William Kristensens madhold lave cheesecake til at hygge med om aftenen. Foto: Patrick Dejbjerg.