Mogens Lykke Olsen og Karsten Plum har planer om at lave et stort fødevaremarked i Plums trælade til maj næste år.
Assens: Danmarks største blandede landhandel i Nordens største trælade.
Det er overskriften for et projekt, som tidligere lokalavisdirektør Mogens Lykke Olsen og direktør Karsten Plum fra Plums Gourmet har på bedding i og omkring den karakteristiske 103 år gamle, gule trælade på Plum-grunden midt i Assens by.
- Vi vil først lige stikke en finger i jorden for at lodde stemningen for, om der er opbakning til sådan et arrangement, inden vi beslutter os for at gå i gang med den videre planlægning, siger Mogens Lykke Olsen.
Planen er at gøre træladen til et omdrejningspunkt for mad og håndværk, og datoen er sat til fredag, lørdag og søndag den 24., 25. og 26. maj næste år. Det er meningen, at blandt andre fynske producenter af mad kan leje stande i træladen.
Karsten Plum fortæller, at der er plads til omkring 50 stande i den 1500 kvadratmeter store trælade. Den blev malet udvendigt for et par år siden, og Karsten Plum forsikrer, at laden også indvendigt vil blive gjort klar til arrangementet.
På idéplanet har Mogens Lykke Olsen tænkt på at lave en aspargesfestival, hvor man lørdag aften kan spise løs af asparges for 100 kroner i en menu, der er sammensat af fire chefkokke.
Træladen, som brødreparret Ole og Karsten Plum gerne vil overdrage til en fond, finder i øvrigt også anvendelse til et arrangement i foråret.
Karsten Plum er formand for støtteforeningen Strandmølleskolens Venner, og i foråret 2019 arrangerer støtteforeningen et stort loppemarked i træladen, hvor private også vil have mulighed for at leje stande.

- Vi vil først lige stikke en finger i jorden for at lodde stemningen for, om der er opbakning til sådan et arrangement.