ugeavisen.png
ugeavisen.png
  • Søg
  • Menu
E-aviser og tillæg
E-aviser og tillæg

Etik og rettelser
Etik og rettelser

Du er her: Forside  -  Lokalavisen Assens  -  Jul i Strandbyladen

Søg
Du er her: Forside  -  Lokalavisen Assens  -  De skåler for en fransk gourmetaften
Søg
Kok Alain Peron, Peter Christensen fra Vestergaard Vin og indehaver Giovanni Ceparano fra Restaurant La Posta i Assens skåler i et glas fransk vin. Torsdag den 25. oktober dækker de op til gourmetaften for 50 gæster i restauranten. Foto: Søren Plovgaard
Kok Alain Peron, Peter Christensen fra Vestergaard Vin og indehaver Giovanni Ceparano fra Restaurant La Posta i Assens skåler i et glas fransk vin. Torsdag den 25. oktober dækker de op til gourmetaften for 50 gæster i restauranten. Foto: Søren Plovgaard
For Ugeavisen.dk

De skåler for en fransk gourmetaften
DEL Af Søren Plovgaard , sp@fyens.dk
02. oktober 2018 kl. 07:50

Sidste år var det italiensk. I år står den på fransk gourmetaften på Restaurant La Posta, hvor Peter Christensen fra Vestergaard Vin i Lundager leverer vinene.

Assens: Ejeren er fra Sicilien. Kokken er fra Normandiet. Og vingrossisten er fra Lundager.

Nu er Giovanni Ceparano og Alain Peron fra Restaurant La Posta i Assens og Peter Christensen fra Vestergaard Vin gået sammen om at arrangere en fransk gourmetaften i Restaurant La Posta torsdag den 25. oktober.

Inspiration til arrangementet har de tre herrer hentet fra en lignende gourmet- og vinaften på Restaurant La Posta for et år siden, hvor temaet var Italien. Arrangementet blev udsolgt i løbet af få dage, og også denne gang lukkes der maksimalt 50 gæster ind i restauranten.

- Jeg syntes, at det gode lokale samarbejde mellem mit vinfirma og Restaurant La Posta fortjente at stå sin prøve igen, siger Peter Christensen, der begyndte at importere vine i efteråret 2011.

Giovanni Ceparano siger sjældent nej til et godt forslag, når det gælder vin og mad. Han kender ganske vist mest til det italienske køkken, men ved sin side i køkkenet på La Posta har han de seneste ni år haft kokken Alain Peron, der er lige så fransk som Marseillaisen og Sacré Coeur. Alain Peron stammer fra Caen i Normandiet og er udlært indenfor fransk kogekunsts stolte traditioner.

- Alain og jeg har før arbejdet sammen på Mammas i Odense fra 1992 til 1996, fortæller Giovanni Ceparano om sin franske kok, der har slået sig ned på Helnæs sammen med sin kæreste Anne-Dorte Madsen.

  • Jeg syntes, at det gode lokale samarbejde mellem mit vinfirma og Restaurant La Posta fortjente at stå sin prøve igen.
Peter Christensen, Vestergaard Vin
Fakta
  • Menuen på La Posta til den franske gourmetaften torsdag den 25. oktober byder på følgende fem retter:Amuse-Bouche (canapeer). Vin: Rosé Le Burlet.

    Terrine de Poissons Écrevísses. Vin: Vacqueyras Blanc Le Fleurantine.

    Coq au Vin, Pommes Duchesses. Vin: Vacqueyras Rouge Le Poete.

    Carré D'agneau, Ratatouille. Vin: Gigondas Rouge Le Secret.

    Tarte Tartin, Glace Vanille. Vin: Muscat Beaumes de Venise Le Muscat

Fem retter

Menuen på gourmetaftenen kommer til at bestå af fem retter, og retterne, der alle er typisk franske, er udtænkt så de passer til aftenens vine, der kommer fra det lille franske vinhus La Fourmone i det sydlige Rhône-distrikt. Der er tale om både rød-, hvid- og rosévine.

- La Fourmone er et vinhus, der har været i familien Combes' eje siden 1910, og alle husets druer høstes i hånden. Jeg kender en del til vinhuset, for jeg købte vin hos dem til mit bryllup, da jeg skulle giftes i 2004. Så det var oplagt, at jeg begyndte at importere vine fra La Fourmone, da jeg etablerede mit vinfirma for syv år siden, siger Peter Christensen.

Tilmelding til gourmetaftenen, der begynder klokken 18, skal ske senest torsdag den 21. oktober til Peter Christensen på telefon 2148 7324.

Det koster 595 kroner at deltage.

Ugens mest læste

Deltag her
Det rykker for kendt malerfirma i Assens
Deltag her
Husker du Hans Ole?: Tidligere Assens-borgmester fylder 70 år
Deltag her
Evas Køkken: Verdens bedste og nemmeste fastelavnsboller
Deltag her
Annette fra Optik Rahr: - Søde kolleger og chefer har altid betydet meget for mig
Deltag her
Flystyrt kostede ni amerikanere livet: Nu mindes de 75 år efter
Deltag her
I Haarby er der altid noget på spil
Deltag her
Jens Madsen fra Assens - han har kassen ...
Deltag her
Assens Harmoniorkester får donation fra Sparekassen Sjælland Fonden
Deltag her
Workshop i Assens: Giv slip på din madstress

Seneste nyt

Evas Køkken: Verdens bedste og nemmeste fastelavnsboller
I Haarby er der altid noget på spil
Det rykker for kendt malerfirma i Assens
Annette fra Optik Rahr: - Søde kolleger og chefer har altid betydet meget for mig
Workshop i Assens: Giv slip på din madstress
Husker du Hans Ole?: Tidligere Assens-borgmester fylder 70 år
Assens Harmoniorkester får donation fra Sparekassen Sjælland Fonden
Flystyrt kostede ni amerikanere livet: Nu mindes de 75 år efter
Jens Madsen fra Assens - han har kassen ...
Bente bager mormorkager i stor stil - og hun deler ud af dem

Seneste nyt

MT Autoservice i Ebberup i nyt kædesamarbejde
Mads Haugaard: De sociale medier er ved at udvikle sig til en svinesti...
Aya spiller kongedatterens datter i musical på Odense Teater
Hektor hænger stadig i
Jeanette efter ti år i vinbutikken: - Jeg kender navnene på alle kunderne
Mågen letter fra Thorøhuse
BK Vestfyn er tidligt ude
Anelise fylder 100 år: Jeg var den, der ikke var bange for at åbne munden....
Lynkonkurrence: Sådan vinder du billetter og turpas til Tivoli
Louise har styr på både hår, hud og negle
Musiklejr: Musik er et sprog for livet
Deltag her
Læs mere her
Efter rally-prestart i Assens: I aften er det alvor for Lars og Arne
Deltag her
Læs mere her
Esbjerg Ribe Varde Tønder
Efterlyser hjælpsom sjæl: Jeg vil gerne sige tak
Deltag her
Læs mere her

Jysk Fynske Medier

Alle ugeaviser under ugeavisen.dk er en del af Jysk Fynske Medier. Læs mere om koncernen her:

  • ❯ Læs mere om koncernen
Ugeavisen.dk forside