Sidste år var det italiensk. I år står den på fransk gourmetaften på Restaurant La Posta, hvor Peter Christensen fra Vestergaard Vin i Lundager leverer vinene.
Assens: Ejeren er fra Sicilien. Kokken er fra Normandiet. Og vingrossisten er fra Lundager.
Nu er Giovanni Ceparano og Alain Peron fra Restaurant La Posta i Assens og Peter Christensen fra Vestergaard Vin gået sammen om at arrangere en fransk gourmetaften i Restaurant La Posta torsdag den 25. oktober.
Inspiration til arrangementet har de tre herrer hentet fra en lignende gourmet- og vinaften på Restaurant La Posta for et år siden, hvor temaet var Italien. Arrangementet blev udsolgt i løbet af få dage, og også denne gang lukkes der maksimalt 50 gæster ind i restauranten.
- Jeg syntes, at det gode lokale samarbejde mellem mit vinfirma og Restaurant La Posta fortjente at stå sin prøve igen, siger Peter Christensen, der begyndte at importere vine i efteråret 2011.
Giovanni Ceparano siger sjældent nej til et godt forslag, når det gælder vin og mad. Han kender ganske vist mest til det italienske køkken, men ved sin side i køkkenet på La Posta har han de seneste ni år haft kokken Alain Peron, der er lige så fransk som Marseillaisen og Sacré Coeur. Alain Peron stammer fra Caen i Normandiet og er udlært indenfor fransk kogekunsts stolte traditioner.
- Alain og jeg har før arbejdet sammen på Mammas i Odense fra 1992 til 1996, fortæller Giovanni Ceparano om sin franske kok, der har slået sig ned på Helnæs sammen med sin kæreste Anne-Dorte Madsen.

- Jeg syntes, at det gode lokale samarbejde mellem mit vinfirma og Restaurant La Posta fortjente at stå sin prøve igen.
-
Menuen på La Posta til den franske gourmetaften torsdag den 25. oktober byder på følgende fem retter:Amuse-Bouche (canapeer). Vin: Rosé Le Burlet.
Terrine de Poissons Écrevísses. Vin: Vacqueyras Blanc Le Fleurantine.
Coq au Vin, Pommes Duchesses. Vin: Vacqueyras Rouge Le Poete.
Carré D'agneau, Ratatouille. Vin: Gigondas Rouge Le Secret.
Tarte Tartin, Glace Vanille. Vin: Muscat Beaumes de Venise Le Muscat
Fem retter
Menuen på gourmetaftenen kommer til at bestå af fem retter, og retterne, der alle er typisk franske, er udtænkt så de passer til aftenens vine, der kommer fra det lille franske vinhus La Fourmone i det sydlige Rhône-distrikt. Der er tale om både rød-, hvid- og rosévine.
- La Fourmone er et vinhus, der har været i familien Combes' eje siden 1910, og alle husets druer høstes i hånden. Jeg kender en del til vinhuset, for jeg købte vin hos dem til mit bryllup, da jeg skulle giftes i 2004. Så det var oplagt, at jeg begyndte at importere vine fra La Fourmone, da jeg etablerede mit vinfirma for syv år siden, siger Peter Christensen.
Tilmelding til gourmetaftenen, der begynder klokken 18, skal ske senest torsdag den 21. oktober til Peter Christensen på telefon 2148 7324.
Det koster 595 kroner at deltage.