12 lærerstuderende har netop afsluttet en seks-ugers praktikperiode på Assensskolen, som de ikke kendte meget til i forvejen. Det gør de nu.
Assens: Fuck Perfect.
Sådan står der skrevet med store hvide bogstaver på Ditte Kaehne Kristensen sorte bluse. Ditte Kaehne Kristensen er en af i alt lærerstuderende, der i sidste uge afsluttede seks ugers praktik på Assensskolen.
Hun stammer fra Middelfart og læser lige som sine andre medstuderende til lærer på UCL i Odense. Det er hendes første praktikperiode på vejen til at blive lærer, og Ditte Kaehne Kristensen har dannet hold med Nadia Kohkan, Karoline Knudsen og Mads Tolberg Andersen.
Nu venter der snart elever, lærere og studerende en velfortjent påskeferie, men inden da har de fire lærerstuderende taget sig tid til at evaluere deres praktikophold på Assensskolen.
Det var ikke meget de fire praktikanter kendte til Assensskolen, da de fik at vide, at det var her de skulle tilbringe seks uger i praktik.
Men lidt om skolen havde Mads Tolberg Andersen, der kommer fra Tommerup St., dog hørt om Assensskolen.
- En kammerat havde fortalt mig, at der var mange tosprogede elever på skolen, fortæller Mads Tolberg Andersen.
Lars Bloch Larsen har været lærer på skolen, siden den for 16 år siden skiftede navn fra Skelvejskolen til Assensskolen i forbindelse med, at Assens Kommune valgte at lukke Borgerskolen. I dag virker han også som vejleder og koordinator for de lærerstuderende.
- Assensskolen har i dag 37 procent tosprogede elever, oplyser Lars Bloch Larsen.
Nadia Kohkan, Karoline Knudsen, Ditte Kaehne Kristensen og Mads Tolberg Andersen har fortrinsvis undervist i skolens overbygning, der holder til på afdelingen Assens Nord. Her har de også haft deres helt eget klasseværelse under praktikopholdet.
- Vores indtryk af Assensskolen er, at lærerne er gode til at håndtere de udfordringer, der altid er på en skole, og vi har følt os meget trygge ved at være her, lyder det med en samlet stemme fra de fire studerende.
Og Nadia Kohkan supplerer:
- Det er i hvert fald en fordom, at lærerne bare sidder inde på lærerværelset og drikker kaffe. Man kan se, at lærerne lynhurtigt tager hånd om det, hvis der er problemer eller udfordringer, der skal løses, siger hun.
Skolen har noget at tilbyde
Selv om der er forholdsvis mange tosprogede elever, og Assensskolen har en fortrinsvis stor andel af elever, der kræver en særlig indsats i de klasser, hvor de fire studerende har fået lov til at være med i undervisningen i fag som engelsk, matematik og dansk, mener de, at det ikke har gjort nogen markant forskel på deres tilgang til undervisningen.
- Men det kan selvfølgelig godt være lidt svært at tilrettelægge en undervisning, der rammer bredt nok, mener Mads Tolberg Andersen.
Ellers er de studerende enige om, at de tosprogede elever som udgangspunkt er en berigelse for elevsammensætningen i klasserne.
- Eleverne får et indblik i andre kulturer, og de tænker også lidt mere over det, når de skal forklare noget, siger Nadia Kohkan.
Signe Dolberg McKinney er mor til en dreng i overbygningen og sidder på andet år i Assensskolens forældrebestyrelse. Signe Dolberg McKinney har sammen med den øvrige bestyrelse i et halvt års tid arbejdet intensivt for at skærpe profilen for Assensskolen og for at få fortalt de mange gode historier fra skolen til lokalsamfundet.
- Det er noget, vi er meget opmærksomme på, siger Signe Dolberg McKinney, der synes, at byens folkeskole stadig har meget godt at tilbyde forældre og elever.
Lærerstuderende og praktikant Mads Tolberg Andersen får det sidste ord.
- Jeg vil tænke tilbage på min praktiktid på Assensskolen, som et sted, der var lidt lang transporttid til, når man bor i Odense. Men jeg vil også fortælle mine medstuderende, at Assensskolen er en rigtig god skole at være på.
Assensskolen har for tiden cirka 370 elever.