Der er også noget at tænke over i årets forestilling på Frøbjerg Bavnehøj 'Footloose - The Musical', mener instruktør.
Frøbjerg: Der bliver ikke kun noget til øjnene og øregange, når Frøbjerg Festspil fra 8. august sætter 'Footloose - The Musical' op på Frøbjerg Bavnehøj.
Der bliver også noget, som hjernen kan arbejde med bagefter.
Det fortæller Carsten Friis, der - også i år - er instruktør på forestillingen.
- Der er mere kød på historien i år, og mere end der var sidste år (da Frøbjerg spillede 'Saturday Night Fever', red.). Det er jo ikke sådan, at alt, hvad vi laver, skal have en pendant til virkeligheden, men det er der i høj grad her, siger han om Footloose, der foregår i en lille amerikansk by, hvor dans og musik er blevet forbudt af kirken, efter en gruppe unge mistede livet i en trafikulykke.
Men da den unge Ren McCormack kommer til byen, begynder han at stille spørgsmål til kirkens magt og regler.
- Jeg har lige talt med en ven, der har været rundt i USA, og han fortæller, at det er sådan, at det er i de små samfund. Der er steder, hvor ultrakristne styrer de små byer. Hvor alt styres via kirken, mener Carsten Friis.
Mister Gud
En gren af historien handler om byens præst, hvis søn var blandt de trafikdræbte.
- Det er en mand, der har mistet sin søn, og når han så ikke kan finde trøst i troen, og han mister Gud, er han nødt til at gøre noget andet; Det bliver til et generelt forbud mod musik og dans for at lægge låg på gryden.
- Derfor har en hel by lukket ned for det, unge naturligt gør: synger, danser og viser passion for noget, siger Carsten Friis, der til denne forestilling har 40 medvirkende på scenen.
Et par håndfulde flere end sidste år.
- Der er mange lokale - og når jeg siger lokale, mener jeg unge her fra kommunen og fra Middelfart. Der er også unge fra Nyborg, Odense og Fredericia. Det er skønt, at der den gruppe af unge, som gider at være med her, og at flere og flere lokale vil være med, mener Carsten Friis.